Geen winstoogmerk
Meer dan 1,6 miljoen trouwe leden
Altijd in de buurt met 100 winkels

Schiet jij het mooiste plaatje van Franeker?

Doe mee met onze fotowedstrijd en wie weet win jij één van de mooie prijzen!

'GRUTSK' op de mienskip

Als coöperatie geloven wij in de kracht van de mienskip en de plekken waar we ons thuisvoelen. Samen met de mienskip zetten wij ons dagelijks in om zoveel mogelijk schade en leed te voorkomen en als het dan toch misgaat, te beperken of op te lossen. Daarom zijn we graag bij onze leden in de buurt en vind je ons sindskort óók in Franeker, pal naast het Sjûkelân. Daar zijn wij ‘grutsk’ op. Bij deze fotowedstrijd draait het echter niet om ons, het draait om jullie: de inwoners van Franeker.

Wij zijn benieuwd naar wat jullie woonplaats zo waardevol maakt en roepen jullie daarom op ‘het mooiste plaatje van Franeker’ te schieten, want: als je ziet wat waardevol is, ben je er misschien nét iets zuiniger op. Doe mee en laat Franeker schitteren!

Hoe doe je mee en wat moet je doen?

Het maakt niet uit of je een professionele fotograaf bent, hobbymatig fotografeert of je met je smartphone de mooiste foto’s creëert; iedereen uit Franeker kan meedoen met deze fotowedstrijd. Beantwoord met jouw foto de vraag: Wat maakt Franeker volgens jou écht Franeker? Dat kan natuurlijk van alles zijn: een specifieke locatie, een gebouw, een voorwerp, een persoon. Wij kijken uit naar jouw creatieve vertaling van het gevoel van Franeker.

foto-selfie

Zo werkt het

Maak het mooiste plaatje van Franeker

Upload je foto hier!

Verzamel tijdens de stemronde zoveel mogelijk stemmen

Op 1 februari worden de winnaars bekend gemaakt

Maak kans op mooie prijzen

Doe mee en maak kans op geweldige prijzen en wie weet wordt jouw foto hét symbool van Franeker!

Waarom een fotowedstrijd?

Als coöperatie zijn we er voor het welzijn van onze leden en niet voor de winst. Wij vinden het belangrijk om bewustwording te creëren bij de echte waarde van alles. En dan hebben we het niet alleen over de materiële waarde van bijvoorbeeld een huis of een schuur. We hebben het over zekerheden inbouwen met betrekking tot de plekken waar we ons thuisvoelen, de plekken waar we sporten (kaatsen!) en de veiligheid van de mensen om ons heen. Dáár zetten wij ons dagelijks voor in. Met deze fotowedstrijd maken we zichtbaar en voelbaar wat waardevol is. Wij hopen dat dit er toe leidt dat mensen voorzichtiger en bewuster omgaan met ál die dingen die Franeker én het leven zo mooi maken.

Is jouw foto het mooiste plaatje van Franeker?

Nadat je je foto hebt ingezonden, is het tijd om te shinen! Zorg ervoor dat jouw foto opvalt en de aandacht krijgt die het verdient. Nodig vrienden, familie en mede-Franekers uit om te stemmen op jouw foto en maak kans op mooie prijzen, maar vooral; eeuwige roem! Hier is een overzicht van de foto’s die al zijn ingezonden, laat je inspireren door de prachtige beelden.

Maak kennis met vakjury-lid Jan Edwin Geertsma

De meeste stemmen bepalen de shortlist, professioneel fotograaf én Franeker Jan Edwin Geertsma geeft de doorslag.

Jan Edwin Geertsma

Jan Edwin Geertsma (Say Wad) heeft zich gespecialiseerd in het fotograferen van mensen met als hoofdthema’s cultuur en leeftijd. Jan Edwin creëert beelden waarmee je in de ziel kijkt van de mensen die gefotografeerd worden. Zijn beelden vertellen hierdoor persoonlijke verhalen. Zijn missie is om beelden te maken die blijven hangen. Soms in de studio maar meestal op locatie.

Upload jouw foto

En maak kans op de eer én mooie prijzen

Zorg ervoor dat je foto voldoet aan de volgende regels:

  • De foto moet genomen zijn in Franeker of directe omgeving.
  • Je moet de rechtmatige eigenaar zijn van de foto.
  • Foto’s moeten in een gangbaar bestandsformaat (JPEG, PNG, HEIC enz.) zijn.
  • De maximale bestandsgrootte voor elke foto is 10 MB.
  • Foto’s moeten respectvol zijn en mogen geen aanstootgevende inhoud bevatten.